In het kort

Deze safari is een absolute bestseller en geschikt voor mensen die voor de eerste keer kennismaken met Kenia en al haar schoonheid. Geniet van de diversiteit aan natuur en wilde dieren. Laat je verrassen door hoogtepunten als het uitzicht op de berg Kilimanjaro en het prachtige nationale park van de Masai Mara. Na deze unieke ervaring heb je een week om na te genieten van de vele impressies die je hebt opgedaan. Een complete safaribeleving met een strandverlenging aan het mooie strand van Diani Beach.

Algemeen

Groepsrondreis
Reisduur is 16 dagen (14 nachten)
Safari
Gegarandeerd vertrek
Minimaal 2 deelnemers
Maximum 7 deelnemers
1 nacht in het vliegtuig

Verzorging tijdens de rondreis

Volgens beschrijving

Goed om te weten

Tijdens de safari is de verzorging op basis van volpension. In het verlengingshotel verblijf je op basis van All Inclusive.
Het betreft een safari met internationaal gezelschap
Deskundige Engelssprekende gids/chauffeur tijdens de safari
Vanwege beperkte bagageruimte mag je gedurende de safari alleen een zachte tas of koffer meenemen van max. 15 kg.
Deze reis heeft GEGARANDEERD VERTREK VANAF 2 PERSONEN.
Vergeet je verrekijker niet en breng een warm vest mee voor de koele ochtenden en late avonden.
Wil je deze safari nog unieker maken? Boek dan op dag 7 de optionele luchtballonsafari over de Masai Mara
Vanaf 1 april 2019 wordt deze reis uitgevoerd met Turkish Airlines

Wij raden je aan om mee te nemen

Verrekijker, fotocamera (met een telelens), een warme trui of vest (het kan erg afkoelen in de avonduren)

Inclusief

Entreegelden
Transfer(s)
Vervoer ter plaatse
Kofferservice
Luchthavenbelasting
Assistentie in geval van nood
Brandstoftoeslag(en)
Calamiteitenfonds
Vlucht Amsterdam - Mombasa v.v. met TUI fly (vanaf 1 april 2019 met Turkish Airlines)
Engelstalige gids/chauffeur
Vervoer per safaribusje, max. 7 personen per busje (excl. chauffeur), dus gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
Beschreven entree- en excursiegelden
Maaltijden volgens beschrijving
14 overnachtingen in middenklasse hotels en lodges
Min. 2 - max. 7 deelnemers (per busje)
Een flesje (0,5 liter) mineraalwater per persoon per dag gedurende het safariprogramma
Game drives en Flying Doctor Service

Exclusief

Facultatieve excursies
Fooien
Niet genoemde maaltijden
Persoonlijke uitgaven
Drankjes
Annuleringsverzekering
Reisverzekering
Visumkosten Kenia ca. USD 50 p.p. (ter plaatse bij aankomst op de luchthaven of vooraf te regelen via de ambassade)

Vervoer

Het safaribusje wordt bestuurd door een chauffeur die tevens de gids is. De maximum bezetting is 7 personen (excl. chauffeur), zodat iedereen altijd gegarandeerd een raamplaats heeft.

Dagprogramma

Route en programma onder voorbehoud
Dag 1: Amsterdam - Mombasa

Vertrek vanaf Schiphol naar Mombasa, waar je de volgende ochtend aankomt. Je kunt er voor kiezen om tijdens het verblijf in Mombasa te verblijven in Amani Tiwi Beach Resort of in Baobab Beach Resort & Spa. Beide hotels bieden we aan op basis van All Inclusive.

Dag 2: Mombasa

Na aankomst op de luchthaven van Mombasa word je welkom geheten door onze reisleiding. Vervolgens word je naar het strandhotel gebracht, hotel Amani Tiwi Beach Resort of Baobab Beach Resort & Spa. Hier heb je de hele dag de tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel en je voor te bereiden op de prachtige safari die morgen van start gaat.

verzorging: All Inclusive

 
Dag 3: Mombasa - Taita Hills

Na een vroeg ontbijt in het strandhotel neemt de gids je mee en vertrekken we richting Taita Hills. Voor de lunch schuiven we aan in Taita Lodge (of gelijkwaardig). De middag staat in het teken van een game drive door het Taita Hills Sanctuary. Het diner wordt geserveerd in de lodge. Een bijzondere plek, want Sarova Salt Lick Lodge staat op palen en zo nu en dan komen de olifanten hier op bezoek.

verzorging: Volpension

Dag 4: Taita Hills - Amboseli

Vandaag vroeg uit de veren! Na een stevig ontbijt vertrekken we richting Amboseli National Park. Je start direct met een game drive en route, onderweg naar de lodge in Amboseli. Bij aankomst in de lodge staat de lunch al voor ons klaar. In de middag maken we een game drive door Amboseli National Park. Het park staat voornamelijk bekend om de grote kuddes olifanten, die vaak worden aangetroffen in het water om verkoeling te zoeken. De chauffeur/gids gaat samen met je op zoek naar de verschillende dieren om de 'Big Five' van je lijstje te strepen. En dit allemaal met de indrukwekkende Kilimanjaro die over je schouder meekijkt. Voor het diner arriveren we in Amboseli Sopa Lodge (of gelijkwaardig)

verzorging: Volpension

 
Dag 5: Amboseli - Nairobi

Na het ontbijt gaan we de hele ochtend op safari door het park. Zijn er nog dieren die je niet hebt gespot? Misschien komen we ze vandaag wel tegen! Na een picknick in de schaduw rijden we via de grensplaats Namanga naar Nairobi. Het diner en de overnachting vinden plaats in het Panari hotel (of gelijkwaardig)

verzorging: Volpension

Dag 6: Nairobi - Masai Mara

Na het ontbijt rijden we door naar Masai Mara, ongetwijfeld één van Afrika's meest indrukwekkende nationale parken. Onderweg naar de lodge proberen we alvast wat dieren te spotten. Na de lunch maken we een safari over de prachtige uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara. Vanuit het Serengeti National Park in Tanzania trekken de kuddes de grens over naar de vruchtbare weides van Masai Mara. Uiteraard worden deze kuddes met speciale aandacht gevolgd door groepen leeuwen, cheeta's en andere roofdieren. Over de open vlaktes is de jacht van deze roofdieren vaak goed te volgen vanuit het safaribusje. Het diner en de overnachting vinden plaats in Mara Sopa Lodge (of gelijkwaardig).

verzorging: Volpension

 
Dag 7: Masai Mara

Er staan vandaag maar liefst twee safari's op het programma in de schitterende Masai Mara. Dit park staan bekend om de leeuw met de zwarte manen dus houd je camera in de aanslag! Tussen de safari's door keer je terug naar de lodge voor de lunch. Ook het diner en overnachting zijn vandaag in Mara Sopa Lodge (of gelijkwaardig). Wat een prachtig uitzicht over de vlaktes van de Masai Mara.

verzorging: Volpension

Dag 8: Masai Mara - Mombasa

Na het ontbijt vertrekken we richting Nairobi voor de binnenlandse vlucht naar Mombasa. In de namiddag kom je aan op de luchthaven en word je met de transfer naar Amani Tiwi Beach Resort of Baobab Beach Resort & Spa gebracht voor de overnachting.

verzorging: Halfpension

 
Dag 9-15: Mombasa

Je hebt deze dagen alle tijd om na te genieten van alle indrukken die je de afgelopen week hebt opgedaan. Een strandwandeling maken, relaxen in de zon met een goed boek, een verkoelende duik in het zwembad. Niks moet, alles mag. Een heerlijke afsluiter van uw vakantie.

verzorging: All Inclusive

Dag 16: Mombasa - Amsterdam

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Mombasa voor de vlucht naar Amsterdam. Hier komt je dezelfde dag aan.

Selecteer uw voorkeuren

Vertrekdatum

Verzorgingstype

Verzorgingstype

Reisduur

Touroperator

Touroperator
7 dagen eerder 7 dagen later

De actuele prijzen worden voor u geladen, dit kan enkele seconden duren...